|
Experiență de peste 20 de ani în educație, cercetare și expertiză în domeniul social în proiecte UNICEF, USAID, Banca Mondială, GIZ, UNFPA, ILO etc. A participat la elaborarea de acte normative din domeniul asistenței sociale, muncii, demografiei.
Domenii de interes științific: metode de cercetare, analiza datelor, probleme ale tinerilor, îmbătrânirea activă, identitate socială, reconcilierea vieții de familie cu cea profesională, securitatea și sănătatea în muncă, educație parentală, cultură, protecția copilului. Rezultatele cercetărilor sunt prezentate în circa 85 de publicații științifice și metodico-didactice.
Email: anastasia.oceretnii@usm.md |
Recunoscută pentru inițierea învățământului în asistența socială în Republica Moldova. În calitatea sa de decan și coordonator a mai multor proiecte, obținute de la organizații internationale (UNICEF, AUF, TEMPUS etc.) a orientat întregul proces de instruire spre alinierea la standardele europene. Este autor a peste 200 lucrări focalizate pe problematici curente în domeniul sociologiei, asistenței sociale, eticii profesionale, demografiei, politicilor sociale și familiale.
Email: maria.bulgaru@usm.md |
|
|
Cu experiență de peste 30 de ani de activitate în sistemul de învățământ superior și expertiză în cadrul unor proiecte finanțate de UNICEF Moldova, OIM, TEMPUS, CIDDC, USAID etc.
Domenii de interes științific: calitatea vieții, istoria asistenței sociale, supervizarea în asistență socială, protecția copilului, strategii antisărăcie, comunicarea familială, metodologia cercetării sociologice etc. Rezultatele cercetărilor științifice desfășurate sunt prezentate în mai mult de 110 de publicații naționale și internaționale.
Email: stela.milicenco@usm.md |
Coordonator, asistent de proiect, expert în proiecte UNICEF, AUF, TEMPUS, USAID, SOROS etc. Domeniile de interes științific: informatica, cercetarea sociologică cantitativă, aplicații statistice în cercetarea sociologică, demografie.
Email: oleg.bulgaru@usm.md |
|
SPĂTARU Tatiana
doctor habilitat în sociologie, conferențiar universitar
|
Email: tatiana.spataru@usm.md |
Cu experiență de circa 30 de ani în cercetarea diferitor domenii sociale și implementarea proiectelor de infrastructură finanțate de Banca Mondială, Banca Germană KfW, Fondul de Politici de Dezvoltare a Resurselor Umane (PHRD), Fondul de Dezvoltare Socială din Japonia (JSDF), UNICEF etc.
Domenii de interes științific: metode și tehnici de cercetare, manifestarea diferitor forme de comportament deviant în condițiile dezorganizării sociale, anomia, sănătatea mintală, procese de dezvoltare comunitară, implicare civică, responsabilitate socială, impactul investițiilor sociale etc.
Email: oxana.isac@usm.md |
|
ONOFREI Aliona
doctor în științe filosofice, conferențiar universitar |
Cu experiență de peste 20 ani în domeniul didactic și științific, precum și experiență în elaborarea politicilor în domeniile cercetării și inovării.
Domenii de interes știinfic: specificul organizării și funcționării sistemelor de protecție socială, metode de cercetare, probleme ale excluziunii și incluziunii sociale, administrația justiției în comunitate etc. Email: aliona.onofrei@usm.md |
|
Mai mult de 15 ani experiență în promovarea incluziunii sociale, dezinstituționalizării și drepturilor copiilor, implicare activă în dezvoltarea Programului Național pentru Protecția Copilului, Programul de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități și cadrul normativ de organizare și funcționare a serviciilor sociale. Autoare și co-autoare mai multor studii sociologice și evaluări ale politicilor publice care abordează probleme despre intervenția timpurie în copilărie, dezinstituționalizare, incluziunea socială, abordarea bazată pe drepturile omului a dizabilității, educație incluzivă și protecția copilului. Este implicată în diverse proiecte de asistență tehnică pentru autoritățile publice și organizațiile societății civile în scopul consolidării sistemului național de asistență socială.
Email: parascovia.munteanu@usm.md |
|
Experiență în domeniul de cercetare și inovare de mai bine de 19 ani, activând în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice al ASEM în calitate de cercetător științific coordonator. Studiile de licență, master și doctorat le-a urmat în cadrul Universității de Stat din Moldova, în domeniul sociologiei. În perioada de activitate a fost prezentă la numeroase conferințe științifice de prestigiu, atât la nivel național, cât și internațional, a publicat 68 lucrări științifice. A participat în proiecte finanțate de UNFPA, Fundația Soros, Banca Mondială, etc.
Email: inga.chistruga.sinchevici@usm.md
|
CHISARI-RURAK Aliona
doctor în drept, conferențiar universitar
|
Implicare în activități didactice, științifice și de expertiză pe domeniul drepturilor omului, a persoanelor cu dizabilități, drepturilor copilului ș.a. A participat la elaborarea unui șir de acte normative în domeniul dizabilității, inclusiv oferind consultanță în implementarea acesteia.
Pe parcurul activității de muncă, a elaborat circa 30 de publicații în reviste științifice, cu tematica reglementări juridice privind asistența socială; esența raporturilor juridice de asigurări socială; protecția socială a persoanelor cu dizabilități etc.
Email: aliona.chisari@usm.md
|
Experiență didactică în cadrul USM de peste 20 ani și de 15 ani de management al Centrului „Fără bariere pentru copiii cu dizabilități de vedere” (USM). Domenii de interes științific: grafică pe calculator; animaţie şi modelare computaţională; inteligența artificială; mașini learning; probleme ale matematicii contemporane; implementarea TIC în procesul didactic; didactica matematicii și informaticii; teoria şi metodologia instruirii; teorii ale învăţării pe tot parcursul vieţii. Rezultatele cercetărilor sunt reflectate în 40 de lucrări științifico-didactice.
Email: maria.marin@usm.md |
|
MOVILA Valentina
asistent universitar |
Cu experiență de circa 30 de ani în învățământul superior și cercetarea diferitor domenii sociale finanțate de organizații precum USAID, HWA, UNFPA, IFAD, SDC, TEMPUS. Domenii de interes științific: familia din perspectivă sociologică și asistențială, forme de protecție a persoanelor în dificultate, problematica tineretului, fenomenul violenței în familie.Email: valentina.movila@usm.md |
Activitate didactică în cadrul USM de peste 25 ani și expertiză în proiecte naționale și internaționale (Danube Transnational Programme D-Care LABS, TEMPUS). Pe parcursul a trei ani a exercitat funcția de asistent de proiect în cadrul A.E. Neoumanist din mun.Strășeni.
Domenii de interes științific: protecția socială a persoanelor vârstnice, copii aflați în dificultate etc.
Email: liliana.salcutan@usm.md
|
|
MIRON Angela
magistru în sociologie, asistent universitar |
Email: angela.miron@usm.md |
Peste 10 ani de experiență în domeniul didactic, științific, precum și experiență în crearea și dezvoltarea serviciilor specializate pentru copii în situație vulnerabilă. Abordarea sa empatică și profesională îi permite să ofere suport și îndrumare în rezolvarea problemelor complexe legate de protecția copilului, în colaborare strânsă cu alte instituții și organizații partenere. Prin expertiza sa, a adus contribuții semnificative la dezvoltarea și implementarea politicilor și practicilor eficiente în domeniul protecției copilului.
Domenii de interes științific: probleme actuale ale familiei moderne, metode de cercetare, asigurarea incluziunii în mediul școlar și social, competențele sociale ale copiilor în situație vulnerabilă, abilități parentale etc.
Email: cristina.coroban@usm.md |
|
Absolventă a Universității de Stat din Moldova, Specialitatea Asistență Socială (în perioada anilor 2004-2008), Specializarea la master „Studii ale copilăriei și drepturile copilului” (perioada anilor 2008-2010). Stagiară la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (România) în cadrul proiectului Tempus „Dezvoltarea instruirii în drepturile copilului – Moldova și Serbia” (anul 2009).
Domenii de interes științific: protecția copilului, asistența socială a persoanelor cu dizabilități.
Email: larisa.elinetchi@usm.md |
|
Activitate didactică timp de 20 ani la USM specialitatea Sociologie și Asistență Socială. A absolvit Universitatea de Stat de Medicina și Farmacie “ Nicolae Testimițanu” din Moldova în 1998, facultatea Medicină Generală. Ulterior a absolvit studii postuniversitare de Rezidențiat , USMF “ N. Testimițanu” din RM , specialitatea boli interne în anul 2001. Pe parcurs a participat la multiple Conferìnțe naționale și internaționale. Implicare în organizarea Societăților de profil în domeniul Managementului Sanitar, neuro-reabilitare, urgente pediatrice. A participat la traininguri legate de psiho-tipul pacienților, managementul corect în domeniul medical etc. Activitate în domeniul farmaceutic în companii de top din Republica Moldova și Europene.
Email: svetlana.melnic@usm.md |
|
DELINSCHI Svetlana
magistru în sociologie, asistent universitar
|
Email: svetlana.delinschi@usm.md |
|
Experiență în implementarea politicilor de protecție a copilului în mun.Chișinău de peste 20 ani în calitate de specialist și șef direcție. A activat în sectorul asociativ: Institutul de Reforme Penale, Fundația „Terre de Hommes”, A.O. Concordia.Proiecte Sociale, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”. Domenii de interes științific: intervenția în asistență socială, supervizare, metode și tehnici în asistența socială, rezultatele cercetărilor fiind reflectate în circa 20 de publicații.
Email: sergiu.oceretnii@usm.md |
Activitate didactică în cadrul USM de peste 14 ani și cu experiență vastă în implementarea politicilor sociale și dezvoltarea de servicii sociale. Experiența managerială în calitate de directoare executivă și experiența sa coordonarea echipei multidisciplinare în cadrul A.O. „CONCORDIA. Proiecte Sociale”, organizație internațională, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor, persoanelor în etate și familiilor din medii social-vulnerabile, contribuie la îmbinare reușită a activității didactice, de cercetare și de dezvoltare a domeniului asistenței sociale. Pe parcursul activității sale, a reușit să exploreze domeniul serviciilor sociale din mai multe puncte de vedere și a surprins esența problemelor sociale la diferite etape de implementare, contribuind la crearea unor intervenții sociale individualizate. | |
SCLIFOS Lia laborantă
|
Studentă anul 3, specialitatea Sociologie |
- Acasă
- Despre
- Noutăți și Anunțuri
- Orar
- Educație
- Cercetare
- Admitere
- Ro:
- Acasă
- Despre
- Noutăți și Anunțuri
- Orar
- Educație
- Cercetare
- Admitere
- Ro: